Конституційний Суд України відклав судове засідання з розгляду справи щодо конституційності окремих положень Закону України «Про очищення влади»

Четвер, Квітень 16, 2015 - 16:45

Конституційний Суд України 16 квітня 2015 року на відкритому пленарному засіданні оголосив про початок розгляду справи за двома конституційними поданнями Верховного Суду України та конституційним поданням 47 народних депутатів України щодо відповідності Конституції України (конституційності) окремих положень Закону України „Про очищення влади“ від 16 вересня 2014 року № 1682-VII у формі усного слухання.

У ході засідання Суд розглянув заявлені клопотання учасників конституційного провадження, зокрема представника Верховної Ради України, народного депутата України Леоніда Ємця.

Конституційний Суд України долучив до матеріалів справи заявлене клопотання, яке за своїм змістом є, на думку Суду, по суті, заявою до окремих суддів КСУ щодо самовідводу у цій справі, оскільки Суд неправомочний вирішувати питання, порушені в цьому зверненні.

КСУ відмовив у задоволенні клопотання щодо залучення до участі у розгляді справи представників Міністерства юстиції України – міністра юстиції Павла Петренка і його першого заступника Наталії Севостьянової, оскільки П.Петренко є уповноваженим представником Кабінету Міністрів України.

Суд також відмовив у задоволенні клопотання про виклик свідків – народних депутатів України, які голосували за прийняття Закону України „Про очищення влади“.

Конституційний Суд України вирішив задовольнити клопотання щодо залучення до конституційного провадження як експертів суддів Конституційного Суду України у відставці Миколу Козюбру та Івана Домбровського, а також як учасника конституційного провадження, представника Громадської ради з питань люстрації при Міністерстві юстиції України.

Також Суд вирішив задовольнити клопотання про відкладення розгляду цієї справи.

Про дату і час наступного пленарного засідання буде оголошено додатково.

Поширити