Українці стали частіше скаржитись на дії виконавчої служби

Четвер, Травень 7, 2015 - 15:00

У 2014 році кількість позовів до виконавчої служби, що надійшли до Окружного адміністративного суду міста Києва, зросла майже на 20% у порівнянні з попереднім роком.

Загалом серед справ зі спорів щодо забезпечення юстиції позови до виконавчої служби та виконавчого провадження становлять близько 87%, органів прокуратури  - 5%, адвокатури – 3%, решта – до судів та нотаріальних контор, - пише "ЗіБ"

Аналіз категорій справ, які надійшли до Окружного адміністративного суду міста Києва за 4 місяці поточного року,  свідчить, що майже 5% позовів стосуються оскарження дій чи бездіяльності Державної виконавчої служби. З початку цього  року суд отримав понад 360 позовних заяв фізичних чи юридичних осіб з подібними вимогами.

«Через неефективну систему виконання судових рішень в Україні порушуються права громадян, нівелюється закріплений у Конституції принцип обов’язковості виконання судових рішень та зростає навантаження на суди. Щодня до суду в середньому надходить не менше чотирьох позовів до виконавчої служби і, на жаль, така  тенденція триває роками», - зазначив голова Окружного адміністративного суду міста Києва Павло Вовк.

Поширити