Спливає строк подачі даних про кінцевих бенефіціарних власників

Середа, Травень 20, 2015 - 16:00

До 26 травня 2015 р. необхідно актуалізувати інформацію в Єдиному держаному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців шляхом подачі державному реєстратору необхідної інформації щодо кінцевих вигодоодержувачів, якщо засновниками юридичної особи є як фізичні так і юридичні особи.

Як пише "ЗіБ", відповідно до Прикінцевих та Перехідних положень Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо визначення кінцевих вигодоодержувачів юридичних осіб та публічних діячів» від 14 жовтня 2014 року № 1701-VII, який набрав чинності 25 листопада 2014 року, встановлено, що до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців вимагається вносити інформацію про:

кінцевого вигодоодержувача юридичної особи;

кінцевого вигодоодержувача її засновника, якщо засновник — юридична особа;

структуру власності засновників — юридичних осіб, яка дає можливість встановити фізичних осіб — власників істотної участі цих юридичних осіб.

Відповідні відомості мають бути вказані під час подання держреєстратору реєстраційних карток.

Юридичні особи, зареєстровані до набрання чинності Закону, подають державному реєстратору відомості про свого кінцевого вигодоодержувача (вигодоодержувачів), у тому числі кінцевого вигодоодержувача (вигодоодержувачів) їх засновника, якщо засновник — юридична особа, упродовж 6 місяців.

Відповідну форму 4 можна надіслати й поштою. Згідно з частиною другою статті 8 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців» реєстраційна картка заповнюється машинодруком або від руки друкованими літерами. Якщо документи 

надсилаються  державному реєстратору поштовим відправленням, справжність підпису заявника на   реєстраційній   картці  (заяві,  повідомленні)  повинна  бути нотаріально засвідчена.

Підприємства, крім державних та комунальних, зобов’язані встановлювати свого кінцевого бенефіціарного власника (контролера), регулярно оновлювати і зберігати інформацію про нього та надавати її державному реєстратору у випадках та в обсязі, передбачених законом. Водночас така інформація не включається до реєстраційної картки для проведення держреєстрації політичних партій, творчих спілок та їх територіальних осередків, адвокатських об’єднань, торгово-промислових палат, державних органів, органів місцевого самоврядування та їх асоціацій.

 

Поширити