Рада ухвалила закон про діяльність Антикорупційного бюро

Четвер, Лютий 12, 2015 - 18:15

Як передає УНІАН, за законопроект у другому читанні проголосували 247 народних депутатів із 319, зареєстрованих у сесійній залі.

Як зазначив під час представлення законопроекту лідер фракції "Блоку Петра Порошенка" Юрій Луценко стосовно конфіскації майна засудженого корупціонера, "якщо керівництво Національного агентства по запобіганню корупції доведе в суді і засудить міністра, котрий взяв хабар, після цього майно його або майно пов'язаних із ним осіб, які лише фіктивно є власниками, може бути конфісковане".

Він наголосив, що до фізичних осіб, пов'язаних із міністром-хабарником, застосовуватиметься діюче законодавство. Щодо майна, пов'язаного з таким міністром, яке числиться за юридичними особами, буде застосована процедура цивільного права.

"Це означає, що офшорна фірма, на якій нібито числиться майно корупціонера, буде запрошена в суд і в разі неявки на другий-третій раз суддя зможе прийняти рішення про законний розгляд без його представництва. І зрештою - конфіскувати цей майно", - сказав Луценко.

Крім того, закон визначає, що на посаду директора Антикорупційного бюро кандидатури висуває номінаційна комісія. А "з числа трьох найкращих членів президент обирає одного, котрого призначає директором", зазначив Луценко.

 

Детальніше читайте на УНІАН:http://www.unian.ua/politics/1043459-rada-uhvalila-zakon-pro-diyalnist-antikoruptsiynogo-byuro.html

Поширити