Всі рішення загальних судів публікуватимуть у Реєстрі

Середа, Лютий 25, 2015 - 17:45

Такі зміни до Закону про доступ до судових рішень передбачені Законом №192-VIII "Про забезпечення права на справедливий суд", який 24 лютого підписав Президент України Петро Порошенко, пише "ЗіБ".

Законом передбачено, що усі судові рішення є відкритими та підлягають оприлюдненню в електронній формі не пізніше наступного дня після їх виготовлення і підписання. Судові рішення також можуть публікуватися в друкованих виданнях із додержанням вимог Закону про доступ до судових рішень.

Якщо судовий розгляд відбувався у закритому судовому засіданні, судове рішення оприлюднюється із виключенням інформації, яка за рішенням суду

щодо розгляду справи у закритому судовому засіданні підлягає захисту від розголошення.

Нагадаємо, що наразі Законом про доступ до судових рішень передбачено, що перелік судових рішень судів загальної юрисдикції, що підлягають включенню до Реєстру, затверджується Радою суддів України за погодженням з Державною судовою адміністрацією України.

Водночас перелік відомостей, які не можуть будуть розголошені в текстах судових рішень, відкритих для загального доступу, буде доповнено реєстраційними відомостями реєстрів нерухомого майна, номерами банківських рахунків та номерами платіжних карток.

В свою чергу Кабмін у місячний строк з дня набрання чинності Законом повинен привести Порядок ведення Єдиного державного реєстру судових рішень у відповідність із цим Законом.

Зазначимо, за виключенням кількох пунктів, Закон набирає чинності через тридцять днів з дня його опублікування.

Поширити