Мін'юст оскаржить рішення щодо соцвиплат на окупованих територіях

П'ятниця, Квітень 3, 2015 - 14:45

Про це в ефірі Першого національного телеканалу заявив Міністр юстиції Павло Петренко, відповідаючи на питання про те, якими будуть дії влади щодо відповідного рішення суду.

«У мене просте питання до суддів Апеляційного суду, які винесли це рішення. Їх, напевно, треба просто відправити разом з інкасаторами або співробітниками Державної казначейської служби на непідконтрольну Україні територію, щоб вони туди відвезли гроші для виплати пенсій, - тоді яке б рішення вони прийняли?», - відзначив глава Мінюсту.

Як повідомили "ЗіБ" у Мін'юсті, Міністр також підкреслив, що на сьогоднішній день не стоїть питання про те, що українська влада не хоче виплачувати відповідні кошти громадянам. Ці гроші акумульовані, щоб виплатити їх громадянам, які переїжджають з підконтрольної терористам території, або після звільнення цих територій.

«Ухвалювати такі рішення, коли ти сидиш в теплому кабінеті Апеляційного суду та давати доручення співробітникам казначейства або держбанку – а до слова, кілька співробітників були вбиті ще минулого року, коли везли гроші, ризикуючи своїм життям – це популізм», - переконаний Павло Петренко.

Поширити