Бути не лише юристом, але й психологом.

Вівторок, Квітень 14, 2015 - 12:30

Задача юриста громадської приймальні часто полягає не лише в наданні юридичної допомоги, але й в тому щоб вислухати часом дуже гірку життєву історію і запропонувати такий варіант розв’язання юридичної проблеми, який би не поглибив психологічний дискомфорт клієнта.

До приймальні звернулася пані Надія Ч. ЇЇ син, зареєстрований разом з нею у квартирі, пропав в 12 років назад. Всі, навіть рідні, впевнені, що його було вбито. Але мама вірила, що син повернеться колись. Тому найлогічніший варіант визнання сина безвісно відсутнім, а згодом померлим, був абсолютно неприйнятним. Тим не менш подорожчання комунальних платежів змусило пані Надію шукати якісь шляхи до зменшення витрат. Тому було вирішено звернутися до суду з позовом про визнання її сина таким, що втратив право на користування житловим приміщенням.

Тепер юрист приймальні продовжує юридичний супровід пані Надії, оскільки, попри задоволення позову вона не може отримати рішення на руки. «Отримаєте рішення, коли відповідач заплатить судовий збір» - відповіли в суді. Суд, можливо, і має бути безпристрасним і без емоційним, а ми – ні. Головне наше завдання – допомогти людині, а юридична консультація – це метод такої допомоги.

Поширити