Чи можна йому виїжджати за кордон?

Добрий день. Чоловік оформлений по догляду за перестарілою, я працюю на державній роботі нам виходить допомога як малозабезпеченій сімї, чоловік час від часу їде за кордон. Чи можна йому виїжджати за кордон? І чи можна так оформитись?

Пунктом 15 Порядку призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 29 квітня 2004 р. №558, вказується, що фізичні особи, які одержують компенсацію, зобов'язані повідомити структурні підрозділи з питань соціального захисту населення районної державної адміністрації, виконавчого органу міської ради, що призначають ці виплати, про обставини, які можуть вплинути на умови їх призначення та виплати.

У разі виявлення таких обставин виплата компенсації припиняється з дня, що настає за днем виникнення таких обставин. У разі одержання у зв'язку з цим зайвих сум компенсації одержувачі повинні відшкодувати структурним підрозділам з питань соціального захисту населення районної, районної у м. Києві державної адміністрації, виконавчого органу міської ради надміру виплачені суми за весь період, коли фізична особа не мала права на одержання компенсації.

Пункт 16 цього порядку передбачає, що структурні підрозділи з питань соціального захисту населення районної державної адміністрації або виконавчого органу міської ради, що призначають та виплачують щомісячну компенсацію, здійснюють контроль за діяльністю фізичних осіб, які надають соціальні послуги.

Отже, якщо представник соцзахисту, який закріплений за відповідним громадянином і здійснює контроль щодо дотримання ним цього порядку, виявить відсутність отримувача допомоги за місцем проживання престарілої особи, над якою здійснюється догляд та виплачується компенсація, тоді є підстави для припинення її виплати.