Результати розподілу судових справ публікуватимуть в Інтернеті

П'ятниця, Липень 17, 2015 - 11:30

Як пише «ЗіБ», Головою Державної судової адміністрації України Зеновієм Холоднюком ініційовано внесення змін до Положення про автоматизовану систему документообігу суду.

Внесення змін обумовлено необхідністю запровадження єдиного механізму надсилання судових рішень та відомостей щодо набрання судовим рішенням законної сили в електронному вигляді до Єдиного державного реєстру судових рішень, єдиних стандартів обміну електронними документами між судами та іншими державними органами і установами, формування статистичних звітів в автоматичному режимі на всіх рівнях, а також впровадження Електронного суду в Україні.

Згідно із запропонованими змінами, результати автоматизованого розподілу судових справ будуть

містити наступну інформацію:

- назва суду;

- єдиний унікальний номер судової справи;

- номер провадження;

- дата реєстрації;

- склад суду;

- сторони у судовій справі;

- суть судової справи;

- стадія розгляду судової справи;

- звіт про автоматизований розподіл судової справи.

Також змінами до Положення пропонується ввести термін "засади використання автоматизованої системи документообігу суду", під яким розуміються затверджені рішенням зборів суддів відповідного суду правила застосування цього Положення з урахуванням юрисдикції та інстанційності суду, норм процесуальних кодексів та законів України. Ці засади оприлюднюватимуться на веб-порталі судової влади України.

Поширити