чи є шанс в судовому порядку підтвердити стаж?

Доброго дня. Мій батько загубив в 1994 році трудову книжку, при оформлені на нове місце роботи зробили дублікат. Зараз йому вже 60 років, він звернувся за призначенням пенсії, але йому відмовили в нарахуванні пенсії за період роботи 3 1985 по 1993 рік, мотивуючи тим, що підприємство де він працював закрилось, а довідці з архіву вказано, що його прізвища не має в відомостях про нарахування зарплатні і не можливо підтвердити стаж. Є свідки, які працювали з батьком і можуть підтвердити, що він працював з ними. Мене цікавить чи є шанс в судовому порядку підтвердити стаж батька за допомогою свідків і протягом якого строку після відмови ПФУ треба подати заяву до суду, бо відмова ще з березня у тата. Дякую.

Згідно з Порядком підтвердження наявного трудового стажу для призначення пенсій за відсутності трудової книжки або відповідних записів у ній:

1. Основним документом, що підтверджує стаж роботи, є трудова книжка. За відсутності трудової книжки або відповідних записів у ній трудовий стаж встановлюється на підставі інших документів, виданих за місцем роботи, служби, навчання, а також архівними установами.

2. У разі коли документи про трудовий стаж не збереглися, підтвердження трудового стажу здійснюється органами Пенсійного фонду на підставі показань свідків.

Отже, слід спочатку звернутися з двома свідками до Пенсійного фонду, а вже тільки після відмови останнього у підтвердженні трудового стажу варто вимагати письмового документу і звертатися до суду з позовною заявою в порядку адміністративного судочинства.