які документи мають бути перед першим судом?

Ми з чоловіком подали заяву на розлучення. В нас є спільна дитина (5 років). З чоловіком не проживаємо вже 2 роки (дитина зі мною). Він хоче написати відмову на дитину. Як це правильно зробити, які документи мають бути перед першим судом?

Частина 3 статті 155 Сімейного кодексу України вказує, що відмова батьків від дитини є неправозгідною, суперечить моральним засадам суспільства.

Стаття 136 Сімейного кодексу України встановлює право на оспорювання батьківства особою, яка записана батьком дитини:

1. Особа, яка записана батьком дитини відповідно до статей 122, 124, 126 і 127 цього Кодексу, має право оспорити своє батьківство, пред'явивши позов про виключення запису про нього як батька з актового запису про народження дитини.

2. У разі доведення відсутності кровного споріднення між особою, яка записана батьком, та дитиною суд постановляє рішення про виключення відомостей про особу як батька дитини з актового запису про її народження.

3. Оспорювання батьківства можливе лише після народження дитини і до досягнення нею повноліття.

4. Оспорювання батьківства неможливе у разі смерті дитини.

5. Не має права оспорювати батьківство особа, записана батьком дитини, якщо в момент реєстрації себе батьком дитини вона знала, що не є її батьком, а також особа, яка дала згоду на застосування допоміжних репродуктивних технологій відповідно до частини першої статті 123 цього Кодексу.

6. До вимоги чоловіка про виключення запису про нього як батька з актового запису про народження дитини позовна давність не застосовується.