Проконсультуйте мене будь ласка з питань договору-дарування

Доброго дня! Проконсультуйте мене будь ласка з питань договору-дарування. 1. Які потрібні документи, щоб оформити договір-дарування земельної ділянки (город) та дачного будинку? Це має бути два окремих договори, чи один. 2. Який % сплачується до держбюджету, якщо бабуся - дарувальник, онук - обдарований? Дякую.

Згідно з пунктом 174.6 Податкового кодексу України визначено Оподаткування доходу, отриманого платником податку як дарунок (або в результаті укладення договору дарування) від фізичних осіб. Кошти, майно, майнові чи немайнові права, вартість робіт, послуг, подаровані платнику податку, оподатковуються згідно з правилами, встановленими цим розділом для оподаткування спадщини. За пунктом 167.2 цього кодексу це має бути 5% від ціни подарованого.

Щодо договору, то укладається, як правило, один на все майно - дачу та землю, посвідчується у нотаріуса, та реєструється в державному реєстрі нерухомого майна та держземкадастрі. Документи подаються стандартні паспорти сторін, ідентифікаційні номери, документи на будівлю, техпаспорт та свідоцтво про права власності на нього, документи на землю – держакт. Більш детальний перелік можна дізнатися безпосередньо в нотаріуса за місцем оформлення договору дарування.