Чи можливо звільнити з посади?

Доброго дня. Чи можливо звільнити з посади держслужбовця жінку, яка знаходиться у відпустці по догляду за дитиною до трьох років, згідно Закону України "Про очищення влади"?

Статтею 184 Кодексу законів про працю України передбачено, що звільнення вагітних жінок і жінок, які мають дітей віком до трьох років (до шести років - частина шоста статті 179), одиноких матерів при наявності дитини віком до чотирнадцяти років або дитини-інваліда з ініціативи власника або уповноваженого ним органу не допускається, крім випадків повної ліквідації підприємства, установи, організації, коли допускається звільнення з обов'язковим працевлаштуванням. Обов'язкове працевлаштування зазначених жінок здійснюється також у випадках їх звільнення після закінчення строкового трудового договору. На період працевлаштування за ними зберігається середня заробітна плата, але не більше трьох місяців з дня закінчення строкового трудового договору.

Однак це звільнення не може відбутися лише за ініціативою власника установи, тобто керівника, а оскільки пунктом 7-2 частини 1 статті 36 КЗпПУ передбачені загальні підстави припинення трудового договору і прямо вказується на те, що підставами припинення трудового договору є: з підстав, передбачених Законом України «Про очищення влади»; тоді за результатами проведеної перевірки держслужбовця та встановлення фактів неправомірності передбачених даним законом звільнення на нашу думку може бути проведено.