«Правовий Простір» запустив мобільний додаток для безоплатних юридичних консультацій

П'ятниця, Квітень 8, 2016 - 15:30

Отримати безоплатну первинну правову допомогу можна, встановивши додаток на смартфон системи Android. Правила та подробиці користування додатком юристи Інформаційного Ресурсного Центру «Правовий Простір» пояснили на воркшопі, що пройшов 30 березня на фестивалі DocudaysUA.

«Юрист у твоєму смартфоні» - саме такий салоган обрав для свого сервісу «Правовий Простір». Він є унікальною розробкою команди порталу і дозволяє отримувати консультації юриста в будь-який час і в будь-якому місці за наявності інтернета. Варто зазначити, що через додаток можна отримати лише первинну правову допомогу.

-      Люди можуть через чат анонімно отримати первинну консультацію з будь-яких правових питань, тобто отримати пораду або юридичну підказку. Чат надає відповідь, яка скеровує на вирішення того чи іншого питання. Далі людина йде і вирішує проблему. Якщо питання складне, то потрібно ознайомлюватися з документами. Он-лайн це зробити неможливо,- пояснює координаторка порталу «Правовий простір» Анна Мартинюк.

У таких випадках юристи скеровують людей до найближчого Центру правової інформації та консультації, до партнерів з Української Гельсінської спілки з прав людини чи до місцевих Центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

За словами юриста ГО «Інформаційний Ресурсний Центр «Правовий простір» Володимира Орловського, консультації через додаток можна отримати з понеділка по п'ятницю з 10.00 до 16.00. Якщо є потреба поставити питання в неробочі години, краще зробити це у розділі «Консультація юриста впродовж 24 годин» на проталі «Правовий Простір». Письмова відповідь юриста з'явиться максимум за добу.

-      Кількість юридичних консультацій на порталі стрімко зростає. Багато запитань приходять і  в чат, і на портал. Якщо за весь минулий 2015 рік маємо 2813 консультацій в чаті, то лише за 3 місяці 2016-го – їх вже 3016, - говорить Володимир Орловський. – На сьогодні 37 питань на день – це вже норма для юриста. Тому ми плануємо залучити до роботи на волонтерських засадах ще кількох колег-правників, щоб ефективніше допомагати людям.

«Правовий Простір» запрошує до співпраці юристів, які мають бажання долучитися до роботи сервісу. Для цього слід надіслати листа юристові Володимиру Орловському: 

Якщо у вас виникають питання зі встановленням мобільного додатку на телефон, звертайтеся до  ІТ-спеціаліста порталу Дмитра Жукова

http://legalspace.org/ua/noviny/podiji/item/6915-pravovyi-prostir-zapustyv-mobilnyi-dodatok-dlia-bezoplatnykh-iurydychnykh-konsultatsii

Автор Олена Орлова, ІРЦ «Правовий простір»

Джерело: ІРЦ «Правовий Простір»

 
Поширити