4-й прес-сніданок у м. Чернігів

Вівторок, Липень 24, 2018 - 11:45

У Чернігові , у вівторок, 24 липня  відбувся прес-сніданок організований Комітетом виборців України. В ході зустрічі в неформальній обстановці місцеві журналісти  та представники судових адміністрацій обговорили хід судової реформи на Чернігівщині, визначили перелік цікавих питань для подальших обговорень.

Марія Демидова, суддя-спікер Чернігівського господарського суду, розповіла присустнім журналістам та представникам громадськості про кваліфікаційне оцінювання суддів. За словами судді-спікера, станом на сьогодення приблизно 2000 суддів завершили процедуру кваліфікаційного оцінювання, це близько 50 % від загальної кількості судів. Серед тих судів, які пройшли оцінювання першими, були судді, яких було призначено на посаду строком на 5 років. Дехто з них закінчив свою діяльність.

За результатами проведеного оцінювання судді, що успішно пройшли оцінювання, вже рекомендовані Вищою радою правосуддя для призначення на посади. Паралельно інша група суддів наразі складає іспити, після чого пройде психологічні тестування і за результатами перевірки суддівських досьє та співбесід з членами Комісії отримає висновки щодо відповідності або невідповідності займаній посаді. Як повідомила Марія Демидова, перевірку всіх суддів планується завершити до кінця поточного року. 

Нагадаємо, що даний прес-сніданок відбувався в  рамках інформаційної кампанії інформування громадян щодо основних аспектів судової реформи. Даний прес-сніданок проводиться в рамках проекту «ПІДВИЩЕННЯ ОБІЗНАНОСТІ ГРОМАДСЬКОСТІ ЩОДО СТАНУ ТА ХОДУ СУДОВОЇ РЕФОРМИ НА МІСЦЕВОМУ ТА НАЦІОНАЛЬНОМУ РІВНЯХ», що виконує ВГО «Комітет виборців України», в рамках Програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Нове правосуддя».

Прес-служба ВГО КВУ