4-й прес-сніданок у м. Кропивницький

Вівторок, Липень 24, 2018 - 11:45

У Кропивницькому 25 липня відбувся четвертий прес-сніданок КВУ, присвячений інформаційній кампанії про хід судової реформи

 Захід присвячений інформаційній кампанії з інформування громадян про основні аспекти судової реформи в рамках проекту «Підвищення обізнаності громадян як запорука успішної судової реформи» (програма «Нове правосуддя», USAID).

Модератором сніданку з суддями була Любов Лук’янцева, президент асоціації «Громадські ініціативи».

Спікеркою прес-сніданку стала суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду Любов Іванівна Хилько.

 Суддя розказала про «кадровий голод», адже частина суддів ще не набули повноважень, частина сьогодні у відпустках. Справ чимало, хоча і менше, ніж кілька років тому. Пані суддя це пояснює тим, що збільшення державного мита таки вплинуло на кількість звернень громадян до суду.

Розказала Любов Хилько і про  тонкощі кваліфікаційного оцінювання, зазначила, що це не тільки складно, але і цікаво. Це певний виклик і поштовх до зростання.

Цікавив журналістів і розгляд резонансних справ. Любов Іванівна зазначила, що відкриті судові засідання – відкриті для всіх. У разі, коли бажаючих бути на засіданні більше, ніж може вмістити приміщення – змінюють приміщення.

 

Участь у прес-сніданку також взяли журналісти видання «Кіровоград 24», Центрально-українського бюро новин, представники Центру надання безоплатної правової допомоги м. Кропивницького та інші.

Прес-служба ВГО КВУ